Echt voor Ridderkerk

Sterkte voor Peter Meij en college

Hedenmiddag ontving de gemeenteraad een ontslagbrief van Peter Meij, die per direct zijn functie als wethouder neerlegde. Peter wilde graag een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige gemeente. Maar hij merkte dat de politieke basis ontbrak om voortvarend aan de slag te gaan met de uitvoering van een aantal door de gemeenteraad vastgestelde beleidsplannen, zoals het Mobiliteitsplan Ridderkerk. Daardoor was in de afgelopen maanden zijn werkplezier afgenomen. Peter heeft daaruit de conclusie getrokken om te stoppen met het mooie ambt van wethouder.

Dit zijn uiteraard geen stappen die je zomaar neemt. Daarover neem je een weloverwogen besluit. Een besluit dat voor Peter zelf, maar vooral ook voor het college, geen leuk besluit zal zijn geweest. Je begint immers gezamenlijk aan plannen voor onze gemeente. Plannen waarvan je hoopt dat deze Ridderkerk beter, mooier, duurzamer, groener enzovoorts zal maken. Niet alle plannen vallen altijd bij een ieder in goede aarde. Dat moge duidelijk zijn. Maar iedereen zet altijd zijn/haar beste beentje voor om het met elkaar te doen. Helaas is het deze termijn niet helemaal gelukt.

Echt voor Ridderkerk wenst Peter Meij, maar ook het college, heel veel sterkte en wijsheid toe voor de komende periode. Uiteraard een woord van dank aan Peter voor zijn inzet voor Ridderkerk!