Echt voor Ridderkerk

Column buiten de raad

Schimmelloket al lang in Ridderkerk
In onze vorige column schreef mijn fractiegenoot Jim Kloos al over ons dossier schimmelwoningen van Wooncompas. Een dossier waar we al bijna 1,5 jaar mee bezig zijn. Voor enkele Ridderkerkers hebben we succesvol kunnen bemiddelen en zijn de klachten totaal verdwenen of werd er een nieuwe woning toegewezen. Voor anderen loopt het proces nog. Het blijkt echter niet alleen een Ridderkerks probleem te zijn, want in Rotterdam is onlangs een schimmelloket geopend. Daar kunnen mensen melding maken van hun schimmelwoning. Dat kan in Ridderkerk al sinds oktober 2022. Hebt u last van schimmel? Meld het ons op info@echtvoorridderkerk.nu en we gaan ook voor U aan de slag! Zelf kunt u er ook iets aan doen: goed ventileren. Kijk voor handige tips op onze website www.echtvoorridderkerk.nu bij het nieuws.

Eigenaar caravan/camper/aanhanger? Let op!
Onlangs is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op diverse punten aangepast. Eén van die punten betreft eigenaren van een caravan, camper of aanhanger. Deze mochten tot voor kort maximaal 3 dagen op de openbare weg geparkeerd staan. Wilde men langer staan, dan kon de eigenaar/gebruiker ontheffing aanvragen (kosten € 59,20). Dat werd niet tot nauwelijks gedaan. Evenals handhaving hierop. Deze ontheffing is helaas komen te vervallen. U mag nu slechts maximaal 3 dagen het voertuig parkeren op de openbare weg. Echt voor Ridderkerk heeft met slechts één andere partij tegen dit lid in de APV gestemd. Sterker nog, wij hadden een amendement ingediend om van 3 dagen 7 te maken. Waarom? Om te zorgen dat mensen met bijvoorbeeld groot tuinonderhoud of verbouwing in huis wat langer de tijd krijgen om dat werk te verrichten. Een caravan of camper kan ook vaak maar op één dag in de week worden opgehaald. Dan dient deze te worden schoongemaakt en ingericht voor een vakantie. Dat vergt vaak langer dan 3 dagen. Maar helaas; ons amendement heeft het niet gehaald. Dus bezitters van zo’n voertuig: opgelet! U kunt nu eerder worden bekeurd als uw buren of anderen een melding maken van het parkeren van uw voertuig.

Vastenperiode
De Christelijke vastenperiode van 40 dagen eindigde op Eerste Paasdag. De Ramadan, islamitische vastenperiode, eindigt op 9 april. Deze perioden gaan over wilskracht (jezelf voor een bepaalde tijd  dingen ontzeggen) maar ook over bezinning. Na de vastenperiode, maar ook vaak ervoor, zijn er mensen, die te weinig geld hebben om voedsel te kopen. Er zijn helaas meer en meer mensen in Nederland, óók in Ridderkerk, die gedwongen worden te ‘vasten’, omdat hun inkomen onvoldoende is om goed voedsel te kopen. Zij zijn afhankelijk van organisaties als de voedselbank of Social Store. Twee prachtige initiatieven die mensen helpen in moeilijke tijden. Ook Echt voor Ridderkerk draagt haar steentje graag bij. Zo doneren we geld of nieuwe kleding én organiseren we evenementen voor alleenstaanden en mensen met een Ridderkerkpas. Houd onze media kanalen in de gaten, want binnenkort organiseren we weer een gezellige Bingo-Dansant voor onze inwoners waar, naast gezelligheid, ook nuttige prijzen te winnen zijn.

Heeft u iets te melden? Wilt u iets veranderen in Ridderkerk? Hebt u interesse in de lokale politiek? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn u graag van dienst. Alles voor een beter Ridderkerk! Zie www.echtvoorridderkerk.nu voor onze contactgegevens of bel mij op 06 5516 8311.

Cora van Vliet

Fractievoorzitter Echt voor Ridderkerk

Delen

Ga naar de inhoud