Echt voor Ridderkerk

Minimabeleid wordt onderzocht

De Rekenkamer van de gemeente Ridderkerk heeft de organisatie Lorenz gevraagd onderzoek te doen naar het minimabeleid van de gemeente Ridderkerk. Onderdeel van het onderzoek is het bevragen van inwoners die op de een of andere manier te maken hebben (gehad) met het minimabeleid. Doet u ook mee?

Waarom een onderzoek onder inwoners?
Een onderzoek naar het minimabeleid in Ridderkerk is niet volledig zonder concrete ervaringen van inwoners. Hiervoor vraagt Lorenz inwoners op de link www.ridderkerkvertelt.nl een ervaring te beschrijven en vragen daarover te beantwoorden door een digitale vragenlijst in te vullen. Zij vragen GEEN persoonsgegevens of gegevens uit over de inhoud van de ondersteuning. Beantwoording van de vragenlijst is volledig anoniem.

Wat gebeurt er na het invullen van de vragenlijsten?
Lorenz verzamelt alle ingevulde vragenlijsten digitaal en bekijkt deze tijdens één of meerdere Rondetafelgesprekken met raadsleden, ambtenaren, partners én inwoners. Doel hiervan is het bespreken van het onderzoek.

Echt voor Ridderkerk hoopt op veel ingevulde vragenlijsten zodat wij goed zicht krijgen op de effectiviteit van het minimabeleid en eventueel verbeteringen kunnen voorstellen aan het college van B&W. De deelnemers helpen hier dus alle inwoners mee.

Wat gebeurt er met de resultaten?
De Rekenkamer bespreekt de resultaten van het onderzoek met de gemeenteraad.

Delen

Ga naar de inhoud