Echt voor Ridderkerk

Terugblik op de Begrotingsraad

Afgelopen donderdag 2 november vond de jaarlijkse Begrotingsraad weer plaats. Vooraf hadden 8 van de 10 partijen hun Algemene Beschouwingen ingestuurd, waardoor de politici onderling konden zien waar de prioriteiten voor het komend jaar lagen bij de andere partijen. Maar ook een mooi moment om je eigen terugblik over het afgelopen jaar en je wensen voor het komende jaar mee te geven. Helaas stuurden Partij18Plus en Leefbaar Ridderkerk niets in. Leefbaar had zelfs geen enkele motie ingediend, evenals de VVD.

Echt voor Ridderkerk (EvR) had wel drie moties ingediend. Eén om kinderen van 4 t/m 13 jaar gratis te laten reizen met het Openbaar Vervoer van de RET, één om Ridderkerk mee te laten dingen naar de titel meest diervriendelijke gemeente en één om het inkoopbeleid van Ridderkerk aan te passen om zoveel mogelijk PFAS-vrije producten te laten inkopen. Alleen deze laatste motie hebben we door laten gaan voor stemming in de raad. De eerste twee moties hebben we ingetrokken. De motie voor gratis RET OV vanwege de weerstand hierop bij het college en enkele raadsleden. We gaan deze motie ombuigen om er gratis vervoer voor kinderen van de minima van te maken. De tweede motie is op aanraden van het college ingetrokken en zal volgend jaar opnieuw worden ingediend. Dan heeft het college meer tijd ervoor.

Vanwege het grote aantal moties (27 stuks) hebben wij ook een aantal moties van andere partijen mede ingediend. Zo zijn we onder andere voorstander van een Inclusieve Samenspeelplek, waar álle kinderen samen kunnen spelen in een speeltuin. Maar waren we ook voor het gratis laten testen van het bloed op PFAS waarden, een eenmalige campagne met de regels van ons afvalbeleid in meerdere talen te verspreiden opdat alle nieuwkomers weten hoe het er in Ridderkerk aan toegaat, waren we voorstander van een onderzoek naar de behoefte van gratis ontbijt op scholen, een (vlonder)voetpad aan het begin van de Oosterparkweg i.v.m. veiligheid voor voetgangers aldaar, een vaste stallingplaats voor deelscooters en -fietsers, een zebrapad bij bushaltes op 50 km wegen, soortenmanagementplan bij isolatie spouwmuren, uitbreiding van de Ridderkerkpas, versterking van de buurtbus voor de wijk Oostendam en uniforme bewegwijzering om er maar een paar te noemen.

Uiteraard hadden wij zelf ook onze Algemene Beschouwingen ingezonden. Deze zijn hier via deze link te bekijken.

Delen

Ga naar de inhoud