Echt voor Ridderkerk

EvR biedt Onderzoeksrapport Schimmelwoningen en bloemen aan Wooncompas aan

Vandaag 25 april 2023 om 13:00 uur bracht Echt voor Ridderkerk (EvR) een bezoek aan Wooncompas. Dit deden we samen met een aantal bewoners die mee deden aan ons onderzoek naar schimmelwoningen van de verhuurder. Hierbij hadden we ook de lokale media uitgenodigd. Uiteraard namen we naast ons onderzoeksrapport ook een bos bloemen mee, omdat Harro Zantinga, directeur Wooncompas, bereid was om ons te ontvangen.

Helaas was hij op dat moment niet bereid om naar beneden te komen en op de foto te gaan met de bewoners erbij. Boven in de vergaderkamer kon er wél een foto worden gemaakt.

Cora van Vliet, Jim Kloos en Silvia Niewold van EvR gingen namens een aantal bewoners met schimmelwoningen het gesprek met Harro Zantinga aan. Bijzonder prettig was dat deze laatste de voorzitter Henk Hesper en bestuurslid Ineke van de Merwe van de huurdersorganisatie Progressie ook had uitgenodigd.

Tijdens het gesprek ging Van Vliet nader in op het onderzoek, hoe het rapport is opgedeeld, welke conclusies EvR heeft getrokken en de te verwachten acties van Wooncompas. Zantinga was bereid om binnen vier weken met een reactie te komen, maar beloofde niet dat dit een inhoudelijke reactie zou zijn. We zijn uiteraard bijzonder benieuwd hoe Wooncompas dan wél om zal gaan met onze bevindingen en wat zij voor hun huurders met schimmelproblemen gaan doen.

Na afloop postte Harro Zantinga nog wel een positieve Tweet (zie hieronder), waarmee we blij zijn. Want zijn bericht laat zien dat Wooncompas het ook belangrijk vindt dat er iets wordt gedaan voor deze huurders. Wij zijn dan ook heel benieuwd wat, wanneer en hoe dit verder wordt opgepakt. We houden alle betrokkenen op de hoogte.

Delen

Ga naar de inhoud