Echt voor Ridderkerk

Werkcafé werkt toch niet (goed)

Onlangs berichtten wij al over de Stichting Jong Vermogen, welke de gemeente Ridderkerk in wil zetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer te helpen aan een dagbesteding of werk. Op het eerste gezicht een goed streven, niet waar. Hiertoe wordt een projectleider ingehuurd. Op ons verzoek om een halfjaarlijkse rapportage te krijgen om dit project goed te kunnen volgen, vond wethouder Piena niet nodig. Helaas dachten andere partijen hier ook zo over.

Werkcafé in Alblasserdam
Stichting Jong Vermogen in Ridderkerk is opgericht door Stichting Smile uit Alblasserdam. Een organisatie welke daar actief is. Stichting Smile, die in Alblasserdam met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkcafé exploiteert in het gebouw De Rederij blijkt in november 2022 de overeenkomst met de gemeente Alblasserdam opgezegd te hebben. De reden is dat het voor de medewerkers na ruim twee jaar proberen nog niet mogelijk is zonder constante begeleiding te werken. Het Werkcafé werkt na twee jaar nog niet (goed), helaas. De gemeente moet dus zoeken naar een nieuwe exploitant. Het gemeentebestuur van Alblasserdam wil de proefperiode van de programmacoördinator, die de activiteit moet aanjagen, coördineren en faciliteren, desondanks met een jaar verlengen.

Nu maar hopen dat het project dat in Ridderkerk is gestart wél zal gaan lukken, want anders is de doelgroep de dupe en gaat er (weer?) heel wat geld verloren. Echt voor Ridderkerk blijft vinger aan de pols houden. Zo gek was ons voorstel voor halfjaarlijkse rapportage dus nog niet. :-)

Delen

Ga naar de inhoud