Echt voor Ridderkerk

EvR bezoekt DCMR

Op woensdag 18 januari heeft EvR een bezoek gebracht aan de DCMR in Schiedam. Hierbij waren Tissa van de Wege, Silvia Niewold, Jim Kloos en Mischa Kloos aanwezig.

Als eerste kregen zij een uitleg van de directeur Rosita Thé. Zij ging in op wat de DCMR biedt aan de bewoners van het Rijnmondgebied en hoe zij omgaan met de klachten die binnenkomen bij de DCMR. Naast dit Rijnmondgebied heeft de DCMR inmiddels haar werkgebied uitgebreid en nemen zij ook een groot gedeelte van Zeeland voor hun rekening.

Na mevrouw Thé was het woord aan Peter van Breugel. Hij vertelde hoe de DCMR in de loop der jaren is uitgegroeid van een klein bedrijf (met 50 werknemers) naar een groot bedrijf (nu met ongeveer 650 medewerkers). Hij vertelde ook dat de luchtkwaliteit in het Rijnmondgebied sinds de jaren zeventig sterk is verbeterd. Ridderkerk is één van de gemeenten die het goed doet op het gebied van lucht- en geluidskwaliteit.

Na Van Breugel was het de beurt aan Frank Faber. Hij ging nader in op wat de DCMR voor Ridderkerk betekent en hoeveel klachten er vanuit Ridderkerk zijn binnengekomen in 2022.

Faber vertelde over de Geerpolder en hoe daar de huizen worden gebouwd, ook qua geluidsniveau. En hoe het ervoor staat in Ridderkerk. Daarna ging hij in op een sportschool aan de Noordenweg. Deze kreeg afgelopen jaar veel geluidsklachten (de meeste van alle binnengekomen klachten in 2022). Vandaar dat er een geluidsonderzoek is geweest waardoor deze sportschool minder harde muziek mocht maken tijdens de boks lessen.

Na deze presentaties was het tijd voor een hapje en een drankje. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst en mochten de twee groepen om de beurt nog een kijkje nemen in de meldkamer, waar alle telefoontjes binnenkomen. Daar vertelde een medewerker dat er per dag vele tientallen telefoontjes binnenkomen met klachten over situaties die spelen in de regio. De mensen die bellen krijgen altijd een terugkoppeling wat er met hun klacht is gebeurd. Je kunt ook online een klacht doorgeven via de website. De DCMR checkt altijd of de klachten kloppen en gaat niet gelijk na één klacht al actie ondernemen, dat gebeurt pas als er meerdere klachten binnenkomen over hetzelfde onderwerp. De DCMR is alle dagen 24 uur per dag bereikbaar voor klachten.

Het was en interessante bijeenkomst en iedereen vond het leuk om het meegemaakt te hebben!

Delen

Ga naar de inhoud