Echt voor Ridderkerk

Ridderkerk sluit aan bij Verwijshulp010

Goed nieuws! Mede dankzij de inspanningen van Echt voor Ridderkerk (EvR) sluit Ridderkerk zich aan bij Verwijshulp010. Dat gebeurt zelfs in BAR-verband; dus Barendrecht en Alblasserwaard doen ook mee!

Wat is/was het probleem?
Wanneer patiƫnten niet langer thuis meer kunnen verblijven vanwege bijvoorbeeld agressief gedrag naar hun partners bij dementie, dan dient er in sommige gevallen acuut elders opvang geregeld te worden. Dit wordt niet-medische spoed zorgbemiddeling genoemd.
Huisartsen zijn hier soms meer dan een dag mee bezig. Een dag waarop de praktijk vol zit met andere patiƫnten die dan niet geholpen kunnen worden. Dit gaat ten koste van heel veel zorg aan onze inwoners.

Wat is de oplossing (geworden)?
Ridderkerk sluit zich per 1 december 2022 aan bij Verwijshulp010. Een organisatie die over een actueel overzicht van beschikbare capaciteit in de regio beschikt. Vanuit de getrieerde zorg zal gekeken worden waar er een eventuele opname kan plaatsvinden.

Hierdoor wordt voorkomen dat een verwijzer (een huisarts, HAP, ziekenhuis of GGZ) bij niet medische spoed zorgbemiddeling verschillende ouderenzorgorganisaties af moet bellen voor triage, bemiddeling en advies.

EvR is blij
Wij hebben in juli 2022 hierover al een groot aantal gevragen gesteld aan het college, en ondanks dat het niet direct een collegeverantwoording is, zijn hierna wel stappen gezet om vragen van huisartsen te beantwoorden en het proces in gang te zetten om ervoor te zorgen dat Ridderkerk weer een stukje beter wordt voor onze inwoners die dit zo hard nodig hebben.

Delen

Ga naar de inhoud