Echt voor Ridderkerk

Nieuw Jaar, Nieuwe Schoonmaakactie

Op zaterdag 8 januari 2022 ging een team van Echt voor Ridderkerk (EvR) aan de slag met het schoonmaken in de wijk Oost.

Er werd gestart vanaf het Plein Oost en de omgeving daaromheen werd aangepakt. Op het plein zelf lagen voornamelijk sigarettenpeuken. In het groengebied voor het Plein lag er voornamelijk veel afval naast de afvalbakken.

Eén van de EvR-leden werkte richting de rotonde bij de Jan Luykenstraat/ Vondellaan. Onderweg werd er weer flink wat afval verzameld. Het ruimen van vuurwerkresten viel overigens erg mee, want er lag nauwelijks iets. Gelukkig maar.

Gesprekken met inwoners tijdens deze actie leverde vooral informatie op dat mensen absoluut niet tevreden zijn met het nieuwe afvalbeleid. Maar ook het feit dat de normen en waarden in Ridderkerk aan het dalen zijn. Dat moet meer aandacht krijgen zodat het kan verbeteren, aldus enige inwoners.

Wat het alleen maar gemopper? Nee, gelukkig niet. Veel mensen waren best tevreden met Ridderkerk en hadden veel woongenot.

Gezien de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart zal het team van EvR in de maanden februari en maart geen schoonmaakactie houden, maar bezig zijn met andere acties.

Delen

Ga naar de inhoud