Echt voor Ridderkerk

Jim Kloos spreekt over zin en onzin Klimaatvraagstukken

Zaterdag 25 september jl. was Jim Kloos te gast bij de Bibliotheek Aan Zet te Ridderkerk. Hij was de eerste gastspreker in het thema “Koffie met ….”.

Jim sprak over de zin en onzin van de klimaatvraagstukken. Van de CO2-uitstoot door China (45% van de wereldwijde uitstoot) en de CO2-uitstoot van Nederland na het behalen van de klimaatdoelen in 2030 zal slechts voor 0,00007% minder CO2-uitstoot wereldwijd opleveren. En dat tegen € 1.000.000.000.000 kosten voor Nederland.

Jim ging verder in op de doelstellingen om in 2030 55% minder CO2-uitstoot in Nederland te hebben dan in 1990. Maar toen woonden er ‘slechts’ 15 miljoen mensen in Nederland en in 2021 ongeveer 17,5 miljoen. Dus 55% per persoon minder uitstoot? Of 55% van de uitstoot in 1990? Dat zou Nederland voor een nog grotere opgave stellen.

Jim Kloos beantwoordt vragen van inwoners inzake klimaatplannen

We moeten van het gas af, maar we ‘stikken’ van het gas. Straks gas uit de Waddenzee en Noordzee, dus Nederlands gas, maar nu hebben we al Noors gas, Engels gas, vloeibaar gas uit o.a. Midden Oosten en Amerika. En als het doorgaat, gas uit Rusland. En wat denkt u van het waterstofgas dat we straks kunnen benutten? Er lopen nu al diverse projecten om te bezien of dat een duurzame, toekomstbestendige oplossing is.

Jim sprak verder over energie-armoede, zowel de technische als de financiële armoede en over de plannen van Europarlementariër Timmermans en zijn Europese klimaatplannen. Zeker door deze laatste plannen gaat de consument straks heel veel meer betalen voor energie, maar ook voor vlees, groente, fruit, melk, granen enzovoort.

Dit gezegd hebbende, sprak Jim over de effecten voor Ridderkerk. Zeker van de Regionale Energie Strategie, waardoor straks Bolnes als eerste wijk van het aardgas af moet. En snel daarna ook het centrum van Ridderkerk, Drievliet, Het Zand en Slikkerveer.

De bijeenkomst werd door een klein, maar zeker geïnteresseerd gezelschap bijgewoond,. Ridderkerk FM zond de presentatie live uit en interviewde ook de diverse aanwezigen.

Delen

Ga naar de inhoud