Echt voor Ridderkerk

Leuke en interessante raadsconferentie

Vrijdag 24 september was het weer zo ver. De raadsleden en dit jaar ook de burgerleden hadden hun jaarlijkse raadsconferentie. Dit keer stond dit in het teken van Duurzaamheid, Innovatie en het Klimaat. De conferentie begon bij Van der Valk in Ridderkerk met een drietal sprekers. De eerste spreker was Youri Havenaar van het bedrijf Van Alfen. Hij sprak o.a. over elektrische laadpalen en opslag van opgewekte elektriciteit in accu’s die in wijken en langs snelwegen e.d. kunnen staan om zo pieken in het energienet te beperken. De tweede spreker van Stedin was ziek maar werd goed vervangen door raadslid Pascal Slaa die als IT-er met SAP heel veel processen begeleidt bij Stedin. De derde spreker was een dame die wij allen goed kennen, namelijk voormalig wethouder Tineke Keuzenkamp, die nu programma manager is voor het project waterstof op Goeree-Overflakkee (H2GO). Drie interessante sprekers die de raadsleden goed informeerden over de toekomst en de innovaties waaraan wordt gewerkt.

Jim Kloos en Cora van Vliet op het Hitteplein bij the Green Village in Delft

Na de lunch reisde het gezelschap af naar The Green Village in Delft. In deze proeftuin worden diverse innovatieve idee├źn uitgetest. We kregen een leuke rondleiding en veel informatie over de diverse projecten die momenteel lopende zijn.

Na het bezoek aan The Green Village brachten we een bezoek aan de grachten van Delft. Middels een rondvaart snoven we Delftse cultuur op.

Na deze rondvaart werden we een uurtje vrij gelaten, wat door velen benut werd om een drankje te doen in een gezellige bar (Loetje) of op een gezellig terrasje in de zon. Want wat hadden we een schitterend weer.

Na deze interessante, nuttige en ook gezellige dag reden we terug naar Ridderkerk alwaar een gezamenlijk diner werd genuttigd in hotel Van der Valk.

Echt voor Ridderkerk dankt alle leden van de commissie die deze geweldig leuke en interessant dag hebben georganiseerd.

Delen

Ga naar de inhoud