Echt voor Ridderkerk

EvR in gesprek over HOV

Raadsleden Jim Kloos en Cora van Vliet hadden woensdag 22 september 2021 een gesprek met twee bewoners van de Burgemeester De Zeeuwstraat, te weten dhr. A. van der Linden en mevrouw N. Hildebrand. Beide maken zich enorme zorgen over de HOV-plannen van Ridderkerk. Het voorstel dat binnenkort naar de raad gaat houdt in dat een groot deel van de Burg. de Zeeuwstraat op de schop moet om deze snel-verbinding mogelijk te maken. Dit gaat ten koste van veiligheid op bepaalde delen van deze lange straat en van het openbaar groen. Dit terwijl reguliere busverbindingen daarvoor komen te vervallen.

Het ziet er naar uit dat inwoners achterin wijken op de één of andere manier (lopend? op de fiets?) naar deze snelbus moeten zien te komen, maar zich dat nog niet realiseren, aldus Van der Linden en Hildebrand. En waarom? Om slechts een paar minuten tijdwinst? Of vanwege uitruil met de Metropoolregio Rotterdam Den-Haag (MRDH)? Ridderkerk géén TramPlus, maar dan wél een HOV-verbinding! Iets waar niemand op zit te wachten in Ridderkerk.

Binnenkort stemt de raad over het voorstel dat wethouder Meij, via het college, voorlegt. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Delen

Ga naar de inhoud