Echt voor Ridderkerk

EvR en World Clean-up day

Elke maand gaat het EvR-schoonmaakteam wel ergens in Ridderkerk aan de slag om een deel van een wijk schoner te maken. Dit keer was het Vlietplein in Drievliet aan de beurt. EvR deed dit tijdens World Clean-up Day. Een mooie gelegenheid om het Vlietplein en omgeving schoner te maken en uiteraard in gesprek te gaan met bewoners en bezoekers aldaar.

EvR-team in gesprek met diverse bewoners en bezoekers van het Vlietplein,

Op zich lag er op het Vlietplein zelf niet veel zwerfafval. Sigarettenpeuken waren de meest voorkomende vervuilers, naast kauwgom. Rondom het Vlietplein was iets meer te vinden, maar niemand kwam terug met een volle vuilniszak. Chapeau voor dit plein!

Ook tijdens onze gesprekken met bewoners was hier een veel gehoorde klacht het slechte onderhoud van de buitenruimten. Zowel qua onkruid als tegels, wegen en paden die niet goed onderhouden worden, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door losliggende tegels of ongelijke tegels.

Ook over het afvalbeleid was men niet erg te spreken. Veel bewoners zijn bang voor hogere kosten.

Echt voor Ridderkerk houdt uiteraard vinger aan de pols en zal niet schromen raadsvragen te stellen wanneer kosten de pan uit rijzen.

Delen

Ga naar de inhoud