Echt voor Ridderkerk

Eneco aandelen verkopen

Tijdens de raadsvergadering van 12 oktober 2017 is het standpunt van EvR voor wat betreft de Eneco-aandelen duidelijk: VERKOPEN!!!

EVR is echt voorstander van duurzaamheid. Zeker daar waar het de Ridderkerkse inwoners betreft. We juichen goede initiatieven dan ook zeker toe. Maar een beetje graaf- en spitwerk leverde ons informatie over Eneco op die er niet om loog. Eneco is niet zo duurzaam als zij ons willen doen geloven.

En daar wringt bij ons de schoen. Zeker als de wethouder als argument geeft dat Ridderkerk met het behouden van de aandelen een signaal wil afgeven. In onze ogen dus het verkeerde signaal.

Daarbij, Ridderkerk heeft slechts 1,13% aandelen in Eneco. Daarmee zijn wij zeker geen chauffeur en zeker geen bijrijder te noemen. Sterker nog, we zitten niet eens op de achterbank. Met zo’n laag percentage zitten we achterin de aanhanger. Dus onze bijzonder magere bijdrage in dit geheel is te verwaarlozen.

EVR heeft ook nog eens sterke aanwijzingen dat de hele energiemarkt de komende jaren zal gaan veranderen. De kans dat Eneco Eneco blijft, achten wij niet realistisch.

Om al deze redenen zijn wij van mening dat Ridderkerk toch beter haar aandelen kan verkopen. Het bedrag dat daarbij in de kas komt kan dan WEL worden besteed aan duurzame projecten, waar onze Ridderkerkse inwoners direct baat bij hebben en mogelijk ook onze Ridderkerkse ondernemers een kans kunnen krijgen. Het geld dat beschikbaar komt kan misschien worden geoormerkt voor duurzame projecten.

Delen

Ga naar de inhoud