WEBSITE VAN DE LOKAAL POLITIEKE VERENIGING

Echt voor Ridderkerk.

Groeiend aanbod aan educatieve recreatie aan beide oevers van De Waal.
Volop in ontwikkeling: Waalbos

Foto Rijsoordse molen in waalbos. Foto Faas van Rietschoten 2019

Gratis deelname aan reanimatiecursus. Méér info

De eerste cursus start op maandagavond 3 februari aanstaande en vindt plaats in het Gemeentehuis, locatie ’t Gilde, kamer 3.01. Op deze locatie vindt de training plaats tussen 18.00 en 22.00 uur.
De tweede cursus is voor inwoners van wijk ’t Zand. Deze vindt plaats op 9 maart a.s. in De Fuik en start om 18.30 uur. De cursus duurt dan tot 22.30 uur. Deelnemers dienen 18 jaar of ouder te zijn en fysiek in staat te zijn om op beide knieën te zitten.
Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Cora van Vliet via telefoonnummer 0655168311 of via e-mail op cora.vanvliet@echtvoorridderkerk.nu

Actie voor veiliger verkeer

Leden van het EVR-team in actie

Belang van goede zichtbaarheid in het verkeer onderstrepen.
Van 18-24 oktober 2019

(Foto FvR)

KOMEN & GAAN
Van onder meer vogels die zich thuis voelen op en rond het in gebruik genomen Appartementengebouw De Ridder aan de Graaf van Hoornestraat in Slikkerveer-Zuidwest.
---
Ridderkerk, 28 januari 2020 - Ik moet 'de oorlog' meegemaakt hebben. Ik ben van de '44-generatie. Zag in Bolnes het water over de Ringdijk gaan. In '53. Doe inmiddels tegen de zestig jaar 'ergens' 'georganiseerd' mee in de plaatselijke politiek. Zag meerdere keren wisseling van de wacht.

Deze dagen houd ik de officiële website bij van de lokaal politieke vereniging Echt voor Ridderkerk. Vanaf het prilste begin al trouwens. Vanaf de Echt voor Ridderkerk-voorloper, de Groep-Koppes.

Motto: Komt tijd. Komt raad.
Faas van Rietschoten is mijn naam.

(Foto JH)

(Foto FvR)

Reanimatiecursus
4 februari 2020.
en 9 maart 2020.

Foto FvR

Reanimatiecursussen

INTRODUCTIE
In 2015 en 2016 stelde het raadslid mevrouw Cora van Vliet al raadsvragen aan de burgemeester over deelname aan het oproepsysteem van Hartveilig Wonen (inmiddels Hartslag nu). Daar wilde het college destijds nog niets van weten. Inmiddels maakt Ridderkerk wel gebruik van dit oproepsysteem, waarbij getrainde Ridderkerkkers opgeroepen kunnen worden voor het reanimeren van slachtoffers en/of het halen van een AED in hun directe omgeving.

Belang voor inwoners - Echt voor Ridderkerk is groot voorstander van het hebben van voldoende AED’s en hulpverleners in Ridderkerk om een reanimatie te kunnen uitvoeren. Dit in het belang van onze inwoners. Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Burgerhulpverleners zijn een belangrijke toevoeging op de professionele hulpverlening door brandweer- en ambulancepersoneel, omdat zij sneller ter plaatse kunnen zijn. In de raad is al meerdere malen om ondersteuning voor AED’s gevraagd. Tot op heden is er in het collegeprogramma alleen een inventarisatie van AED’s opgenomen. Dat gaat Echt voor Ridderkerk nog niet ver genoeg.

Echt voor Ridderkerk sponsort reanimatiecursus - Wij willen graag dat er ook meer burgerhulpverleners en meer AED’s komen. Om te zorgen dat er sowieso voldoende vrijwilligers zijn die kunnen en willen reanimeren, sponsort Echt voor Ridderkerk de komende twee jaar elke maand (behoudens de zomermaand augustus) in een wijk van Ridderkerk een reanimatiecursus.
Per wijk kunnen er maximaal 12 deelnemers gratis deelnemen aan de reanimatiecursus. Deze cursussen worden gegeven door goed opgeleide instructeurs.

CURSUSINFORMATIE
Inhoud van de reanimatiecursus:
In de reanimatiecursus, welke vier uur duurt, leert u het volgende:

- Het benaderen van een slachtoffer
- Controleren van het bewustzijn
- Het zorgen voor professionele hulp
- Controleren van de ademhaling
- Het uitvoeren van een reanimatie
- Hoe om te gaan met een AED
- Een slachtoffer van buik naar rug draaien
- Een slachtoffer in de stabiele zijligging leggen
- Het uitvoeren van een snelle kantelmethode

Let op: het is geen EHBO-cursus, waarin u ook wondverzorging, verslikking, verstikking en nog veel meer leert. Daarvoor verwijzen wij graag naar de lokale EHBO-verenigingen.

Voorbereiding - Vooraf ontvangt u informatie over bovenstaande handelingen, welke u dient te lezen en te bekijken (filmpjes), zodat u enigszins voorbereid naar de cursus komt. Dit vergt een beperkte tijdsinvestering van u. In de cursus zelf wordt alles nog eens duidelijk uitgelegd, voorgedaan en geoefend. Aan het eind van de cursus en na het juist verrichten van de handelingen, ontvangt u een certificaat. U kunt zich dan desgewenst aanmelden bij Hartslag NU ( www.hartslagnu.nl ).

OVERZICHT CURSUSDATA EN LOCATIES

CONTACT OPNEMEN
---
(Geplaatst, 22 jan 2020, vR)