Logo lokaal politieke vereniging Echt voor Ridderkerk, EVR.

BIJDRAGEN

Faas van Rietschoten
Websitebeheer

Terug naar Praktijk overzicht. Terug naar Nieuwspagina .

Naar De Griend Ridderkerk

Woensdag 25 september 2019 tijdens lunchtijd.
Foto's, tekst en clip: Faas van Rietschoten.

Lopend of met de fiets mag je bij de Jachthaven rechtdoor, dus met de gebouwen bij de Jachthaven aan je rechterhand. Na de gebouwen heb je rechts de Info-borden bij het pad over de houten brug de griend in. Je kunt ook vóór die houten brug linksaf naar de rivier.

Ook via de achterzijde van de gebouwen kun je bij de Info-borden en houten brug komen. Daarvan enige foto's.

Foto naar de Schans Slikkerveer Foto naar de Schans Slikkerveer Foto naar de Schans Slikkerveer Foto naar de Schans Slikkerveer

Je ziet achtereenvolgens driemaal een zijweg of zijpad.

Het derde zijpad kent twee mogelijkheden. (1) Over de houten brug de griend in. (2) Het pad links naar de rivier De Noord (en verder langs de rivier).

Foto naar de Schans Slikkerveer

Alert blijven vanaf het begin is het advies. Direct al bij het begin blijkt een ogenschijnlijk zacht graspad feitelijk een ongelijk hobbelig keienpad te zijn.

Het advies heb ik al eens op de wijs van Faria gezet: "Struinen kun je ook in Ridderkerk. Faria. / Buitendijks in de grienden, weet je. Faria. / Ga er alsjeblieft niet alleen, / ga er met een vereniging heen. Faria, faria, faria, faria, faria." Het klinkt mogelijk overdreven: met een vereniging (of groep). Het is het niet.

Foto naar de Schans Slikkerveer Foto naar de Schans Slikkerveer

Afsluitend nog de > Lunchtijd Clip Griend Ridderkerk (14 seconden) < (Op Youtube)

Go To Top